Home    Forum    Search    FAQ    Register    Log in
Search found 423 matches
Author Message
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Monday, 13 July 2015, 13:03   Subject: Re: [HELP] How To Create OPTWARE Instalation Package

Hi there,

I own two of these boxes but for years I've had problem setting them up and using them properly.

I have them both on RAID with 2x 1TB HDDs. I want to use one of ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Friday, 11 October 2013, 18:33   Subject: Re: NAS Doesn't Boot Up Anymore

HWguru wrote: [
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Monday, 09 September 2013, 11:42   Subject: Re: NAS Doesn't Boot Up Anymore

Hi,
there are some 330uF 16V (8x8mm) capacitors next to the 2 disk power cables.
Some of then are directly connected to the 5V and 12v rails of the disk.
2 are for the 3.3V board ...

Hi,

Do you have access to the NAS via the WEB Gui ??

I don't know what kind of Computer/OS you have.. I have Windows 7 or XP...
Telnet can be used to acces folde ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Saturday, 07 September 2013, 18:41   Subject: Re: NAS Doesn't Boot Up Anymore

Hi HWGuru,

As I told you before I have 2 disks in my NAS, no Raid..
System was installed first on ide4.
When I set the sleep time with hdparm for both disks, the behaivou ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Friday, 06 September 2013, 11:48   Subject: Re: NAS Doesn't Boot Up Anymore

Hi,
I don't think that the battery is important and maybe only for the realtime clock.

All settings you made through the gui are stored on the disk itself.
So if you plug ...
Post Forum:  35HD-DUAL-NAS (IDE&SATA)   Posted: Wednesday, 21 August 2013, 11:09   Subject: Again HELP: Cannot Access \public, Disk Util: Ext2, RAID0 Reports Ext3!

After the whopping responses to my last question (=0) I will try once more:

Without any helpful hints I tried myself, with mixed results:
- storing and re-importing the settings ...
Post Forum:  35HD-DUAL-NAS (IDE&SATA)   Posted: Monday, 08 October 2012, 17:54   Subject: Re: Missing Files After Power Cut

I've just refreshed the disk utility page and hda is now showing its status as UNMOUNT
Post Forum:  35HD-DUAL-NAS (IDE&SATA)   Posted: Monday, 08 October 2012, 17:50   Subject: Missing Files After Power Cut

My Raid 1 NAS has run for over 3 years, last week the power went off while the NAS was on, after the power came back on and the NAS was booted up the public folder is empty. on checking the NAS throug ...
Post Forum: 35HD-QUAD-NAS   Posted: Saturday, 22 September 2012, 12:47   Subject: Adding A HDD To A JBOD Not Working

Hi all,
I tried adding a new HDD to my nas config.
I have a 35HD-QUAD-NAS and 2 drives of 1 tera each
the system is on a JBOD ext3
I bought another tera to add it to my Jb ...
Post Forum: 35HD-QUAD-NAS   Posted: Tuesday, 12 June 2012, 10:04   Subject: Question About Kraun KR.QD - NAS 4 Baie Gigabit

Hello,
I bought this product used:
http://www.kraun.it/pa ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Thursday, 12 April 2012, 21:20   Subject: Re: Adding New Hard Drive On Existing NAS

Hi ,

To explain more what I want to do :
I have actually one 500 GB HDD installed on the NAS.
Can I add a second drive without using Raid or JBOD function and without loo ...
Post Forum: Raidsonic/Stardom SL3620-2S-LB2 NAS   Posted: Friday, 13 January 2012, 14:56   Subject: Re: Icy Box Ib-nas4220 Doesn't Keep The Setting After Reboot

Hi HWguru, really good point!!!
Disks are not connected.
let me repeat the config with disk connected.
Do I have to specifically format disks before repeating the config?
T ...
Post Forum: Raidsonic/Stardom SL3620-2S-LB2 NAS   Posted: Friday, 13 January 2012, 14:00   Subject: Re: Icy Box Ib-nas4220 Doesn't Keep The Setting After Reboot

Hi,
did you connect a disk?
All settings are stored on the disk. If there is none they get lost.

Note: there is a big community around the 4220 at nas-portal.org
< ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Monday, 31 October 2011, 15:55   Subject: The NAS Is Inaccessible And The Red Led Flashes Continuously.

Hello
My GIGA NAS stuck with the red LED flashes constantly. Access and not lose respende the ping command, if I disconnect and reconnect the network cable access recovery.
The status o ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Monday, 17 October 2011, 14:07   Subject: Re: HELP: Nas Not Booting

I acquired two new disks, I made a byte to byte copy of the old one which is still "working" so now I have a backup (I hope)

next I tried booting up the nas with only the othe ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Monday, 19 September 2011, 10:45   Subject: Re: HELP: Nas Not Booting

Indeed, when no disks are connected the nas boots up properly.

Unfortunately 1 disk started to smoke just now. Don't know why... Now I'm really stumped...

I don't think i ...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Friday, 16 September 2011, 18:31   Subject: Re: HELP: Nas Not Booting

So I booted on linux and ran the tests on the system partition of both disks separately as i have only one sata available.
Some errors were found and repaired on the second disk.

...
Post Forum: 35HD-DUAL-NAS-E   Posted: Wednesday, 14 September 2011, 14:33   Subject: Re: HELP: Nas Not Booting

Hi,
sometimes the system partition is corrupted. Some lines in the log point to this, too.
Connect the disk to a linux system (or PC with a linux booted from CD) and run a diskcheck (e2f ...
Post Forum:  35HD-DUAL-NAS (IDE&SATA)   Posted: Saturday, 10 September 2011, 17:37   Subject: Disk SpinDown

Hello friends,

recently after a HDD crash i-ve replaced one hdd with a WD green 500GB, to get in RAID with a Seagate 500GB.

Since ive initialized the whole system i noti ...
 
 
Page 1 of 22 Goto page 1, 2, 3 ... 20, 21, 22  Next
All times are UTC + 1 Hour